Életmentő tetoválással segítenek a magyar tetoválók

Egyre több tetováló vállalja, hogy ingyen készíti el a diabéteszesek egységes tetoválásait, ami akár életmentő is lehet.

Óráról órára bővül azon tetoválószalonok listája Magyarországon, akik örömmel szálltak be a kezdeményezésbe, melyben egységes tetoválásokat készítenek ingyenesen cukorbetegeknek. A kezdeményezéshez nem csak Magyarországról, de már Európa több pontjáról is csatlakoztak tetoválók. A tetoválás abban segít, hogy rosszullét esetén a segítők vagy a helyszínre érkező mentő azonnal tudja, milyen problémával van dolga.

A cukorbetegség egyre több embert érint, és sokan még mindig azt hiszik, hogy ez a betegség csak az időseket vagy a túlsúlyos embereket veszélyezteti, pedig bárkinél előfordulhat, és gyakran a tünetek sem jelzik teljesen egyértelműen a diabéteszt, pedig a betegség szövődményei miatt nagyon fontos lenne, hogy minél előbb megkezdődjön a terápia, hiszen azzal lehetne javítani azon a borzasztó statisztikán, mely szerint a világon percenként három lábat amputálnak a diabétesz miatt. Ráadásul sok cukorbeteg a mai napig szégyelli betegségét pont az előbb már említett tévhitek miatt, pedig nagyon fontos lenne, hogy a környezete tisztában legyen a betegséggel, így rosszullét esetén sokkal gyorsabban és hatékonyabban tudnak segíteni.

A teljes cikk itt olvasható: ÉLETMENTŐ TETOVÁLÁSSAL SEGÍTENEK A MAGYAR TETOVÁLÓK