Tetovált legók – legós tetoválások

Brand tetoválás sorozatunk harmadik darabja a világhírű Lego építőjáték kreatív – és időnként nagyon vicces – tetoválásaiból mutat meg pár gyöngyszemet.

Lego tetoválások

1932-ben Ole Kirk Christiansen dán asztalosmester alapította azt a kisvállalkozást, amely eleinte fából készült játékokat gyártott. Az elnevezés a dán dán „leg godt!” kifejezésből alakult, melynek jelentése „játssz jól!”.

Christiansen legnagyobb találmánya az volt, hogy az építőelemek tetején kis kör alakú, kidudorodó részek álltak ki a formából, illetve ennek megfelelő méretben az aljuk is lyukas volt, ezért a pozitív és negatív darabokat egészen kis gyerekek is össze tudták illeszteni. A cél az volt, hogy nem csak könnyen összerakhatóak, kompatibilisek, de könnyen szétszedhetőek is maradjanak az elemek.

1947-ben pénzügyi okokból átálltak a műanyag gyártásra, bár ekkoriban a legtöbben nem hittek abban, hogy ez az anyag átveheti a hagyományos fa helyét.

1954-ben Christiansen fia, Godtfred Kirk tökéletesítette a rendszert, vagyis annyira stabillá tervezte a darabok kapcsolódását, hogy az akkoriban gyártott Legók a mai napig felhasználhatók, illetve illeszkednek a mostani rendszerbe.

A Lego a 20. század legsikeresebb játékává nőtte ki magát, s a gyermekjátékok körében ma is az egyik legkeresettebb termék, miközben történelminek számító múltja miatt rengeteg generációnak nőtt a szívéhez. Nem véletlen tehát, hogy magán a játék örömén messze túlmutat a népszerűsége, akár a sorra érkező Lego mozifilmekre, Lego ruházatra, kiegészítőkre, könyvekre, képregényekre – akár a tetoválásokra gondolunk.