A Halálos iramban filmek szereplőinek tetoválásai

2001-ben kezdődött az egész, akkor szerintem még senki nem gondolta hogy nyolc(!) film követi – a kilencediket, a Hobbs & Shaw-t, most mutatják be a mozik.

Halálos iramban - tetoválások

Az új rész tulajdonképpen egy leágazása, spin-offja az eredeti projektnek, és még nincs vége… 2021-ben jön a Halálos iramban 10, illetve hallani egy Halálos iramban „női” verzióról is…

Ezt a szerteágazó mozifilm-sorozatot most nem filmes szempontból fogjuk vizsgálni, hanem természetesen a szereplők tetoválásai alapján. Bőven van miből válogatnunk.

Kezdjük a franchise alapkarakterével, Vin Diesellel. Az ő tetoválásai arról híresek, hogy filmről filmre változnak, tulajdonképpen a játszott karaktereinek tükröződései, vagyis hamisak. Viszont látványosak.

A Babylon című filmhez Vin Diesel tetoválása egyiptomi stílusban készült, egy kis okkultizmussal párosítva. Egy skarabeusz és egy sas szimbolikus kombinációja látható a hátán, ez az egyiptomi mitológiában a halhatatlanság jelképe, a sas pedig a bátorságot és a lelki erőt képviseli.

Az XXX-ben például a hason lévő sárkány a Dungeons and Dragons című szerepjátékra utal, aminek Diesel a magánéletben is nagy rajongója volt, de vannak felhők, lángok, bika és persze a nyakon a tripla x.

A legérdekesebbek mégis a hátán lévő angyalszárnyak közötti szemek, Paul Walker szemei – vagyis a Diesel a Halálos iramban megismert, tragikusan korán elhunyt fiatal kollégájára emlékezik ezzel a tetoválással. (A két színész a való életben is jó barát volt, Diesel a lányát – Paulinát – is a Walkerről után nevezte el.)

Diesel „festett” tetoválásaival szemben Walker a sajátját viseli a Halálos iramban, a lánya, Meadow nevének feliratát.

Michelle Rodrigueznek is van saját tetoválása, egy kambodzsai khmer nyelven írott szöveg.

Matt Schulze japán sárkányt visel, illetve egy indián totem madarat.

Ludacris (Christopher Brian Bridges), az egykori rapper 18 évesen csináltatta az első tetoválását, imádkozó kezeket a bal felső karjára. Az imádkozó kezek alatt van egy ‘Disturbing Tha Peace’ logó, amely a lemezgyártójának a neve. Jobb karján kereszt és egy fekete Jézus portréja.

Jason Statham is csak a filmjeiben tetovált, a Halálfutamban (Death Race) például remek börtöntetkói vannak.

Rock, vagyis Dwayne Johnson saját tetoválásai viszont egy külön cikket is megérnének, de erről a témáról rengeteg oldalon találtok kimerítő információt.