A polip

A polip maga az intelligencia. Az információkat képes megérteni, elraktározni, felidézni, majd az összeszedett tudásból előnyt kovácsolni.

Polip tetoválások

A világ legjobb álcázóművésze. Bőre fényérzékeny, az álcázás, vagy az elrettentés érdekében színét pillanatok alatt megváltoztatja. Bőrfelületét izmai összehúzásával képes az adott terepviszonyokhoz igazítani.

A polip nyolc karjával szinte bármire képes: úszik, mászik, harcol, épít. Szívókorongjai nem csak tapadásra szolgálnak, hanem a rajtuk lévő idegvégződésekkel információt továbbítanak. Tintafelhőt is képesek kiengedni, hogy ellenfeleiket megtévesszék. Erre gyakran szükségük is van, mert hiába van három szívük, nem tudnak kitartóan harcolni. Nincsenek csontjaik, így nagy szabadulóművészek, bármilyen kis résen képesek keresztülpasszírozni magukat.

Az ókori görög-minószi kultúrából maradt fent Pitáné városából egy díszített korsó, melyen a polip az ősnemzést szimbolizálja. Képes bármilyen állattá átváltozni, ő maga az ősanyag, így az isteni erő helyettese, képmása. Poszeidón állata, és mivel ereje az istenektől ered, az Égei-tenger partján tabunak számított.

Métisznek, az értelem és megfontoltság istennőjének, Zeusz első feleségének is polip a jelképe. Számos korabeli váza díszítése emlékezik meg isteni tudásáról, előrelátó képességéről.

Aki a polipot választja tetoválásként, az a kreativitást, az intelligenciát hívja segítségül.

Kapcsolódó szimbólumok: tenger, víz, bálna, kraken, sellő, leviathán, szirén
Kulcsszavak: intelligencia, rejtély, stratégia, álcázás, védelem, mimikri, kreativitás, rugalmasság