Hogy kell kezelnem a tattoom a fóliázás abbahagyása után?

Minden tetováló elmondja a tetoválás utáni kezelést, amit érdemes megfogadni, mivel feltehetően akkor vállal garanciát munkájára, ha betartod az utasításait.

Ha esetleg mégis kihagyta volna ezt a lépést, mi az alábbiakat szoktuk javasolni: szerintünk a fóliázást a lehető legminimálisabb ideig alkalmazd (ezt eltérően javasolhatják a tetoválók, mindig hallgass saját tetoválódra). Nincs olyan élőlény, aminek jót tesz, ha egy fólia alatt fuldoklik oxigén nélkül. A tetoválás után a felsértett bőrfelület nedvességet ereszt, ezért távozáskor a friss tetoválást mindenképp befóliázzuk, hogy bele ne ragadjon a póló vagy egyéb ruházat, illetve a hazafelé úton az utcán is rengeteg fertőzést okozó anyaggal találkozhatunk. Ahogy hazaértél, langyos vízzel mosd le és hagyd száradni.

Amikor már húzódik, feszül, akkor nagyon vékonyan kend be valamilyen krémmel, amiben nincs tartósítószer, illatosító, színezék vagy valamilyen allergén anyag. A Bepanthen remek opció, mindenhol beszerezhető (azért nézd meg, nincs-e benne számodra allergén anyag).

Amennyiben az esti lefekvéskor még nedvességet ereszt: éjszakára fóliázd be, nehogy beleragadj az ágyneműbe, pizsamába. Ha poros, koszos helyen dolgozol és még nedvedzik, akkor következő nap is fóliázd be, de ahányszor csak tudod, szellőztesd.

A következő pár napban (5-7) minimum 3x-5x mosd le és kend be vékonyan. Ezt a seb gyógyulásával lassan elhagyhatod, egy ideig 2x, majd elég naponta 1x. Fontos, hogy krémezés előtt mindig mosd le, véletlen se kend a krémet koszra.

A tetoválás után kb. a 3-5. nap körül viszkethet, ilyenkor szintén a krémezést válaszd vakargatás helyett, a Bepanthen bőrnyugtató hatású is. Ha teljesen legyógyult a minta, a megbeszéltek szerint menj vissza a tetoválódhoz, nézzen rá, kell-e esetleg korrekció.