Dinoszauruszok


Már nevük is tiszteletet parancsol: a görög deinosz (szörnyű), deosz (félelem) + szaurosz (gyík) + szaulosz (kígyózó, hullámzó) szavakból ered.

Dinoszaurusz tetoválások

Régen kihalt őshüllők: sok fajuk, változatos formában sok millió évvel ezelőtt népesítette be a Földet. Egy részük tényleg félelmetes húsevő ragadozó volt, de akadtak nagy méretű növényevők, illetve picike, tyúknál kisebb békés dínók is.

Hogy miért vonzódunk hozzájuk ennyire? Egyrészt nagyon hasonlítanak a sárkányokhoz – hasonló hüllőket ábrázolnak a keleti kultúrák. Formájuk, méretük, felépítésük igen változatos, a régészek lenyűgöző csontvázakat tártak fel. Jellemük szerint lehetnek békések, kedvesek, mint Süsü, vagy félelmetesek, vérszomjasak, mint a Jurassic Park Tyrannosaurus rex műanyag szereplője.

Pascal Hachet francia pszichológus az alábbiakat írta: „A hatalmas, néha vad állatok vonzóak a gyerekek számára. Senki sem marad közömbös látásukra. Ez a lelkesedés, amit megosztanak a felnőttekkel, buzdítja őket arra, hogy kis játékokon, könyveken, filmeken keresztül mutassanak érdeklődést irántuk. Azzal, hogy tudják a nevüket, jellemzőiket, képesek kezelni azt az izgalmat, amelyet akkor éreznek, amikor meglátják őket. Amikor valaminek neve van, kevésbé félelmetes.

Nem csak a gyerekek vonzódnak hozzájuk, a dínós tetoválások számát elnézve a felnőttek is rajonganak értük.

Kapcsolódó szimbólumok: sárkány, szitakötő, madár, gyík, kígyó, krokodil