Örök emlékek tetoválásokon

Egy tetoválás sokféle okból készülhet. Itt és itt el tudod olvasni, miket írtunk korábban ebben a témában.

A miért szeretnél tetkót kérdésre az egyik legszebb és egyben legszomorúbb indoklás, amikor elhunyt szeretteink emlékére tetováltatunk.

Persze sokan mondják azt, hogy felesleges, mivel nem egy tetovált minta miatt emlékezik az ember, de ez a vélemény nem veszi figyelembe azt a tényezőt, hogy kinek mi segít a gyász feldolgozásában. Az alábbi megható példák emléktetoválások, amelyek megmutatják a viselőik hogyan, miként gondolnak vissza arra, aki szívüknek fontos.

„Anya a Post-It jegyzeteket hagyott nekem a ház körül és azt hiszem, ez egy pontos másolatnak tűnik.”

Ez egy nagyon jó példa arra, hogyan emlékezzünk valakire máshogy, mint egy teljes portréval:

A kisfia a bölcsőhalálban hunyt el, hang a kisfiú nevetésének emléke:

„Amikor a bátyám meghalt, sokkolt bennünket, hiszen még csak 39 éves volt. Amikor kicsik voltunk, nagyon sokat legoztunk együtt. Ezért az emléke előtt tisztelegve két legokockát tetováltattam a karomra. A nagyobbik kék színű, mivel ez volt a bátyám kedvenc színe, a kisebbik, ami átöleli, az pedig sárga (ez az enyém).”

„Apa 2009-ben hagyott itt bennünket. Az egyik második osztályos könyvemben megtaláltam egy üzenetét. Úgy döntöttem, magamra tetováltatom, hogy sose felejtsem el őt. Az üzenet így szól: Annyira büszke vagyok rád. Szeretlek, Apu.”

„Ez az egy tetoválásom van. Édesapám apukája a második világháború folyamán a mauthauseni koncentrációs tábor foglya volt. Ez volt az azonosítószáma. Az öreg szerencsére túlélte a tábort, 96 éves korában, boldogan ment el. Egy nappal később bementem egy tetoválószalonba, a kezemben az öreg tetoválásáról készült fotóval. Mondtam a tetoválónak, hogy ezt szeretném magamra varratni. Miközben dolgozott, elmeséltem neki a tetoválás történetét. Amikor befejezte, és én fizetni akartam, nem fogadta el a pénzt. Azt mondta, hogy több mint tíz éve van a szakmában, de ez volt a legfontosabb tetoválás, amit valaha elkészített. A fotót neki adtam.”

Az, hogy ki hogyan emlékezik, milyen tetoválással, rendkívül változó lehet. Hiszen elég, ha a viselője tudja, érzi miért azt a mintát választotta, amit, nem kell, hogy más számára egyértelmű legyen.