Viggo Mortensen valódi tetoválásai

Viggo Mortensen dán-amerikai színész, költő, könyvkiadó, zenész, fényképész és festő. A most 60 éves, sokoldalú művész a Gyűrűk ura trilógiával vált igazi világsztárrá, de a rutinosabb filmnézők pontosan tisztában vannak munkásságával, akár kis költségvetésű művészfilmekről, akár nagy blockbusterekről van szó.

Viggo Mortensen

Mortensen gyakran játszott tetovált karaktereket (talán az egyik legemlékezetesebbet az Eastern Promises-ben), és a való életben is van néhány tetoválása, melyek életének egy-egy fontos momentumához kapcsolódnak.

A csuklóján például a „H” betű Henryhez, a fiához kötődik, a történet úgy szól, hogy amikor Henry még kisfiúként megtanulta leírni a nevét, a kezdőbetűvel lelkesedésében mindent teleírt, beleértve az apja testét is. Viggo pedig úgy döntött, ezt a pillanatot megőrzi a tetoválással.

Bal bicepszén egy felirat, „VEH” egy stilizált vérző szívben: a „V” Viggot, az „E” Exene Cervenka (Mortensen híres punkénekesnő exfelesége), a „H” pedig Henryt jelent, hármójuk örök kapcsolatára utalva.

Bal vállán egy szögesdrót kerítés és egy ököl, a bal csípőjén pedig egy fekete félhold van.

Mortensen hatalmas argentinfutball-rajongó, a San Lorenzo klub hívője és szponzora. A klub logóállatát, egy varjút takarásként használta a jobb felkarján, tisztelete jeleként.

Ja, és ne feledkezzünk el a csoportos Gyűrűk ura tetoválásról, a kilenc gyűrű hordozó jeléről sem, amit a forgatás után varratott magára Mostensen (Aragorn), Orlando Bloom (Legolas), Ian McKellen (Gandalf), Elijah Wood (Frodo), Dominic Monaghan (Merry), Billy Boyd (Pippin), Sean Astin (Sam) és Sean Bean (Boromir) társaságában. (John Rhys-Davies (Gimli) elsunnyogta a tetoválást, de beszállt helyette a kaszkadőre.) A közös felirat tünde betűkkel van írva és „9”-et jelent. A rendező, Peter Jackson később egy 10-essel csatlakozott a színészekhez.