Húsz éves a Harcosok klubja

Harcosok klubja poszter„Apu fortyogó epéje vagyok”
„Apu ökölbe szorult keze vagyok”
„Apu jeges verejtéke vagyok”
„Apu elcseszett élete vagyok”

20 éve megbukott. Ma kultfilm. A filmes szaklapok szavazása alapján a legjobbak között szerepel.

Rendező: David Fincher
Főszereplők: Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter

A sztoriról nagyon nehéz bármit is írni, ami nem nem lövi le a poént, ez tipikusan az, amit látni kell, sőt, erősen javallt a megtekintése!

Kedvcsinálónak inkább megmutatunk néhány erősen társadalomkritikus idézetet a filmből, amelyek korunk összes negatívumát, pazarlását, értelmi és érzelmi hiányosságát megmutatják.

„Sok nagy lehetőség, ami pocsékba megy. Az egész elkúrt nemzedék benzint csapol, kaját tálal vagy nyakkendős rabszolgának állt. Reklámok parancsára kocsikra gyűjtünk, melózunk, hogy legyen pénzünk a sok felesleges cuccra. A történelem zabigyerekei vagyunk. Nincs se célunk, se helyünk. Nincs világháborúnk, se válságunk. A mi háborúnk szellemi háború, a mi válságunk az életünk. A tévé elhitette velünk, hogy egy szép napon milliomosok, filmcsillagok és rocksztárok leszünk. Pedig nem leszünk. Erre lassan rádöbbenünk, és nagyon, nagyon berágunk”

Harcosok klubja tetoválások

„Amit birtokolsz, az birtokba vesz.”

„Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs.”

„Hiába tollas a hátad, ha nem tojsz tojást.”

„Ne akarj mindent megszerezni! Ne akarj tökéletes lenni! Te egyszerűen csak élj a világba, hadd jöjjön, aminek jönnie kell!”

„Idővel mindenkinek nullára csökken a túlélési esélye.”

Mára nem csak hogy elfogadták, megértették, sőt dicsőítik a filmet, de sokan örökre bőrükbe is vésték, akkora hatással volt rájuk. Íme erre néhány példa: