Van olyan része a testnek, ami nem tetoválható?

Amikor már azt gondoljuk, hogy van olyan felület, ahova nem lehet, akkor az a teória megdől, lásd például a szem tetoválását.

Szemgolyó tetoválások
Bármilyen hihetetlenül is hangzik, a szemgolyó tetoválható

Viszont a bőrön lévő anyajegyekre nem lehet, célszerű 2-4 mm-re kikerülni őket. Bőrgyulladás, seb, kiütés esetén meg kell várni, amíg begyógyulnak, sőt, még a gyógyulás után pár hét pihentetés javasolt.

Nyálkahártya által védett területekre nem lehet, illetve pl. a száj belső részére megoldható, csak nem feltétlen érdemes. A nyálkahártya felépítése hasonló a bőr felépítéséhez, csak nem fedi szaruréteg, és vékonyabb. Nyálkahártya védi az emésztőtraktust, a légutakat, húgyutakat, szemüreget, nemzőcsatornát.

A száj belső része is tetoválható
A száj belső része is tetoválható

A nyelv a legerősebb izmunk, melynek felszínét egyrészt nyálkahártya, másrészt az ízlelőbimbók (papillák, filiformisok) borítják. Folyamatosan ki van téve a „kopásnak”, mert szerepe van a beszédben, az evésben és az érzékelésben is. Sok értelme nincs tetoválni, mert a vonalak elterülnek, szétmosódnak, továbbá a nyelv felülete a kis ízlelőszemölcsök miatt nem egyenletes.

Vannak területek, ahol a tetoválás elkészítése nem probléma, viszont nagy eséllyel nem marad meg szépen, kikopik, idővel megterül, nem lesz egyenletes. Ezek a gyorsabban hámosodó felületek: a kéz (főleg a tenyér), a talp, könyök.

Tetovált tenyerek, talpak, ujjak...
Tetovált tenyerek, talpak, ujjak…

További képek a Pinterest-galériában: Minden testrész tetoválható?