Breaking Bad – Totál szívás

Walter H. White (Bryan Cranston) átlagos amerikai kémiatanár, aki nem túl szerencsés, és nem is túl boldog. Tehetséges kémikus lenne, de mivel el kell tartania feleségét és agyi bénulás miatt mozgáskorlátozott fiát, inkább a polgári foglalkozást választja, amiből persze nem tudnak megélni, így egy kocsimosóban mellékállást is vállal.

Épp 50. születésnapja közeledik, mikor Walterrel közlik, hogy tüdőrákja van.

Breaking Bad tetoválások

Ez a hír mindenkit földbe döngölne, de főhősünk hirtelen elkezd élni. Mivel kiváló kémikus, adott, hogy a maradék időben mivel keressen sok pénzt, hogy szerettei ne szenvedjenek hiányt halála után. Összedob egy metamfetamin-labort és egykori drogfogyasztó diákjával, Jesse Pinkman-nel (Aaron Paul) és beindítják a „bizniszt”.

„Breaking Bad” – a sorozat címe egy déli szlengből ered, mely kb. annyit jelent: „elszabadítani a poklot”. A készítőknek ez tökéletesen sikerült, ritkán készül ilyen ütős sorozat, ami 2008 és 2014 között minden díjat megnyert a Golden Globe-tól, a Primetime Emmy-n a Writers Guild of America Awards-on keresztül. Nem érdemtelenül, öt évadon keresztül szögezte oda a nézőket a képernyő elé.