Csillagjegyek: a Halak

Halak csillagkép tetoválások
Halak csillagjegy szimbólum
A Halak csillagképén február 20. és március 20. között halad keresztül a Nap.

Uralkodó bolygói a Jupiter és a Neptunusz. A jupiteri uralom empátiát, emberszeretet, segíteni akarást jelez. A Neptunusz az álmodozás, az érzékek égiteste, ami idealizmust és érzelmi töltést hoz a Halak természetébe.

Egyezményes jele két félkör, amelyet egy vonal keresztez.

Halak

Hagyományosan két ellentétes irányba úszó hallal szokták ábrázolni, melyeket egy fonal összeköt. Ez a Halak csillagjegyben születettek kettőségét szimbolizálja, a fizikai lényt és a rejtett valóságot, ami a megjelenés mögött rejtőzik. Mindkettőnek külön célja van, és ezek a célok különböznek. Az ellentétes út problémája a halakat kettős erő közé állítja, ezek az erők pedig a halakat gyakran döntésképtelenné teszik. A halak összekötő „fonala” a külső ellentétek belső megoldást jelképezi.

Egy másik értelmezés szerint a Halak jele a testi és földi örömökbe merülő embert, illetve az ettől pont szabadulni vágyó, megváltásra váró lelket szimbolizálja.

A hal a szerencse szimbóluma is, illetve a termékenységet és a nemzőerőt is jelképezi.

A hal a keresztény szimbolikában Jézus Krisztust jelenti, ami az ógörög nyelvben egy szójáték következménye. Ugyanis a Jézus Krisztus, Isten Fia, Megváltó szavak görög kezdőbetűinek összeolvasása (ιχθυς, ichthüsz) görögül „halat” jelent. Emiatt az egész kereszténység – az üldözés alatt titkos – jelképévé vált.

A legtöbb kultúrában a vízben élő hal az élet kezdetét és fennmaradását jelenti.

Japánban a Koi-halak, vagy a sárkány-halak népszerű témák, mivel sikert és szerencsét képviselnek.