Mark Mahoney, a sztárok tetoválója

Mark Mahoney egy sztártetováló, aki egyben a sztárok tetoválója is. A showbiznisz legnagyobb nevei fordultak és fordulnak meg nála.

Mark Mahoney

Az egykori Ed Hardy-tanítvány karrierjét az 1970-es években kezdte Bostonban, amikor még illegális volt a tetoválás. (Amerikában sokáig tiltott volt a tetoválás bizonyos államokban, Massachusettsben például csak 2000-ben, Oklahomában pedig csak 2006-ban vonták vissza a tetoválás elleni törvényt.)

Massachusettsben Mahoney a Hell’s Angels motorosbanda részeg tagjain gyakorolt, majd egy időre Manhattanbe ment és a bohém Chelsea Hotelben működtetett „szalont”, itt varrta többek között Sid Vicious-t is.

Minden sztár rajong érte, Russel Brand szerint „bűbájos és varázslatos”, Johnny Depp a „bátyjának” nevezi, Quincy Jones azzal viccelődött, hogy a Grammy-átadón a zenészek majd „Istennek és Mark Mahoney-nak” köszönik meg a díjat.

Mark Mahoney

Nézzünk hát egy közel sem teljes listát a sztártetováló által tetovált sztárokról: Adele, Mickey Rourke, Brad Pitt, Angelina Jolie, Johnny Depp, Marilyn Manson, Tupac, Danny Trejo, Lady Gaga, Rihanna, David Beckham és fia, Brooklyn, Jared Leto, Lana Del Rey (akinek két videoklipjében is szerepelt Mahoney). Egyébként a tetováló a filmes világba is átruccan időnként (Twin Peaks, Vérkötelék, Fekete mise).

A legfontosabb viszont, hogy Mahoney, egy valódi, tradicionális old school tetováló, régi iskolai értékekkel, aki hisz abban, hogy hiteles élményt lehet és kell nyújtani az ügyfeleinek. „Az emberek, akik tetoválásokat akarnak, gyakran fordulóponton vannak – egy fejezet befejeződik, vagy elkezdődik egy új. Ennek felelősségét kell átlátnia egy tetoválónak.”

Nem csoda, hogy ügyfelei szinte a tetoválás papjaként tekintenek rá, Mahoney szerint a tetováló és a tetovált kapcsolata különleges kötődést kell hogy tartalmazzon. A tetoválás ikonikus figurája manapság Los Angelesben, a Sunset Stripen rendel, sok hónapos előjegyzéssel, de mindenki szerint megéri a várakozást.