Csillagjegyek: a Rák

A Rák csillagkép Heraklész mondakörébe tartozik. Heraklész születési nevén Alkaiosz, vagy latinul Herkules – Alkméné és Zeusz fia.

Zeusz felesége, Héra, nem volt túl boldog férje újabb szerelmi kalandjától, így Herkulest folyamatos megpróbáltatásoknak tette ki. Az egyik ilyen próbatétel alkalmával kellett legyőznie Hüdrát, a kilencfejű víziszörnyet, akit egy hatalmas rák segített. Héra a harc után jutalmul a rákot az égre emelte.

Rák csillagjegy tetoválások

A rák jegy június 21-től július 22-ig tart. Uralkodó bolygója a Hold, ami viselkedését és jellemét is nagy mértékben befolyásolja. A rák ember hirtelen hangulatingadozásokra képes, érzékeny, együttérző és gondoskodó jellem. A hold állása talán a rákokra van leginkább hatással, nem véletlen, hogy ez a vizes jegy érzékeny a Hold erejére, ami a termékenység és anyaság szimbóluma is. Intuitív, intelligens, gyakran vannak megérzései; előrelátó, érzelmileg nyitott egyéniségek.

A rák szimbóluma
A rák szimbóluma
A rák védőrétege, „páncélja” a kitines kutikula nem élő része az állatnak. Rendszeresen vedlenek, majd új vázat építenek. Az újraépítés időszakában rendkívül sérülékenyek, ilyenkor rejtőzködnek. A rák emberek ezt a sérülékeny időszakot életük során többször ugyanígy átélik, védtelenek az érzelmi hatásokkal szemben, de ugyanakkor ez is elengedhetetlen része jellemük fejlődésének.

A nyári napforduló június 21-én (néha 20-án vagy 22-én) van, így értelmet nyer a rák jelképe, ami két csigavonalra emlékeztet. Ez a Nap felemelkedő és hanyatló pályájának szimbóluma.

Kapcsolódó szimbólumok: Hold, tenger, tó, folyó, víz, Nap, csillagok, Héra, Zeusz, Heraklész/Herkules, Hüdra
Kulcsszavak: rejtély, veszély, erő, érzékenység, gondoskodás, megérzés, intuíció