Csillagjegyek: a Skorpió

SkorpióA skorpió a harmadik kvadrát második, az állatöv nyolcadik jegye. A csillagjegy jele a nagy őszi csillagkép „m” szimbóluma, amihez egy skorpiófullánk kapcsolódik.

Évszaka a késő ősz (október 24. – november 21.), amikor a természetben is elmúlni látszik minden. A bomlás, a halál időszaka ez, amelyből következik az ismételten fakadó élet, amely főnixmadárként újjászületik.

A skorpió halálos, halált hozó állat, eleme a víz. A skorpióban élő haláltudathoz szilaj életszeretet párosul. Érzelmi mélységek és szélsőségek jellemzik, büszke, erős és határozott. Erős akaratú, veszélyt kereső, álmodozó mozgékony, uralomra vágyó, kíméletlen, bosszúálló, túlzásra hajlamos, szenvedélyes, bátor, kitartó.

Skorpió tetoválások

A mitológiában a skorpió gyakran a romboló erő szimbóluma.

Az ókori Egyiptomban féltek tőle és szentként tisztelték. Amikor Isis istennő megölt férje keresésére indult, egy skorpió kísérte. Isis megtestesüléseként úgy gondolták, a skorpió segít a szülési fájdalmaknál, ezért hozzá imádkoztak. Az anyai áldozat szimbólumának is tartották.

A görög mitológiában amikor Perzeusz megölte Medúzát, annak véréből kígyók és skorpiók születtek.

A zsidóság a méreg szimbólumának tartja. A kereszténység szerint az eretnekség és a sátán szimbóluma, és a halálé. Az európai keresztény kultúrában a Skorpió hava, a november, a halottak hónapja, ekkor van Halottak napja, illetve Mindenszentek napja.

Kapcsolódó szimbólumok: Nap, Hold, Föld, csillagok, csillagjegyek, zodiákus