Csillagjegyek: a Mérleg

Mérleg tetoválásA Nap szeptember 24. és október 23. között halad keresztül a Mérleg jegyen. Uralkodó bolygója a Vénusz. A szépség, a harmónia, a szeretet, a remény jelképe.

A bolygó az asztrológiában az emberi érzelmeket szimbolizálja, a szerelem, a nőiesség, a kecsesség, a szépérzék, az ízlés, az értékítélet megtestesítője. Az egyensúlyra való törekvés feladatát hordozza.

A jegy jelképe, maga a mérleg mély szimbolikus jelentéssel bír: szülöttének ugyanis legfontosabb szükséglete a kiegyensúlyozottság és a harmónia. A mérlegelés és a megmérettetés.

Mérleg tetoválások

Az asztrológiai elemek (tűz, föld, levegő, víz) közül a levegő jegyek – mérleg, ikrek, vízöntő –jellemzője a könnyedség, a szerteágazó figyelem, a nyughatatlanság és a szabadság.

A mérlegek igazi társasági emberek, erős intellektussal, szeretik a mozgást – szellemi és fizikai értelemben is – viszont nem bírják a kötöttséget. Szabad lények, akiket nem érdemes korlátozni. Általában nehezen tudnak meghozni egy döntést, mert folyamatosan mérlegelnek. Ilyenkor csupán arról van szó, hogy nem szeretnék felborítani az eddig kialakult egyensúlyi állapotot, ez a hezitálásuk oka.

A mérleg a boldogságához mindenekfölött igényli a békés, vitáktól és a túlzott feszültségtől mentes hátteret folyton a tökéletes harmónia megteremtésén dolgozik. Fontos neki a kiváló ízlés és az esztétikum. Ereje az emberiességben, az udvariasságban, a kedvességében, a tapintatosságban rejlik.

Az igazságtalanságot nagyon rosszul viseli, és ha valaki nem őszinte, azzal szembeszáll.

Szüksége van a mentális ingerekre: a kultúrának, egy mély eszmecserének egy mérleg nem tud ellenállni, de a művészetek is nagy hatással vannak rá. Annak ellenére, hogy nagyon nehezen képes döntéseket hozni, ha valamiről van saját véleménye, attól szinte lehetetlen eltéríteni. Érdeklődik a spiritualitás iránt, mert szerinte ez is fontos szerepet játszik a harmónia megteremtésében.

Kapcsolódó szimbólumok: Nap, Hold, Föld, csillagok, csillagjegyek, zodiákus
Kulcsszavak: harmónia, légiesség, szabadság, döntésképtelenség, igazságérzet, intellektus